Atea første leietaker hos Postvegen 11

Publisert den 01.11.2023 av Postvegen 11 AS

Vil tiltrekke seg de beste hodene med en mer fremtidsrettet arbeidsplass.

- I vår bransje er det stor konkurranse for å få tak i de beste folka. Derfor er det viktig for oss å være en attraktiv arbeidsgiver, blant annet gjennom gode kontorlokaler, sier Jan Nybø, plassjef for Atea Møre og Romsdal.

Atea er et av Norges ledende teknologi- og IT-selskap. I Møre og Romsdal har de, i tillegg til ålesundsavdelingen, kontor både i Fosnavåg, Kristiansund og fra 1. november også Molde.

I Ålesund har de 40 ansatte hatt kontor i Postvegen 17 i hele 10 år, men i desember flytter de et steinkast unna til Ålesunds nye, grønne næringsbygg, Postvegen 11.

- Unik mulighet

- Miljøprofilen til bygget, som er helt unik for Ålesund, er det som ble avgjørende for oss. Det ble rett og slett en totalpakke som passet veldig godt sammen med det vi i Atea står for, forklarer Nybø.

I januar ble Atea nemlig kåret til et av verdens mest bærekraftige selskaper av Corporate Knights' Global, for andre året på rad. I de nye kontorlokalene i Postvegen 11 blir det store endringer sammenlignet med dagens tradisjonelle kontorlokaler.

- Nå blir det clean desk-policy med free seating, kombinert med tilrettelagte stillerom og soner for å jobbe i team. Vi ønsker å legge til rette for en arbeidsplass med fokus på trivsel og det kollegiale, samtidig som de ansatte får tilstrekkelig med ro til å utføre jobben sin på en effektiv måte, sier Nybø.

Sykkelverksted og grønnsakshager

Byggingen av nye Postvegen 11 innebærer både totalrenovasjon av eksisterende bygningsmasse, i tillegg til et større påbygg. Atea skal flytte inn i den delen av bygget som tidligere har huset Skatteetaten, som nå har fått en betydelig oppgradering.

- Vi ser frem til en ny arbeidshverdag med mye dagslys, uteareal med hager og ikke minst energiøkonomiske og bærekraftige løsninger, sier Nybø.

Når hele bygget står ferdig i 2025 vil det inneholde både kontor, møterom, kantine, takhager, sykkelparkering med både verksted og vaskestasjon, elbilladere, treningsrom og garderober.

I tillegg til Jysk og Felleskjøpet, som holder til i bygget i dag, skal nye Postvegen 11 fylles med lokale bedrifter som ønsker en mer fremtidsrettet arbeidsplass.

Renoveringen av eksisterende bygningsmasse er godt i gang i Postvegen 11.

- Stor pågang av interesserte leietakere

- Nå som bygget begynner å ta form kommer det stadig flere spørsmål. Mange er nysgjerrige på hva et slikt grønt bygg egentlig innebærer, sier Berit Westad som er prosjektutvikler for Postvegen 11.

Westad har jobbet med utvikling og forvaltning av næringseiendom i en årrekke og ser en tydelig endring i at stadig flere bedrifter ønsker kontorlokaler med miljøfokus.

- Vi har blitt kontaktet av mange lokale bedrifter som er interessert i å bli leietakere. Vi håper Postvegen 11 kan bli med på å sette en ny standard for næringsbygg på Nordvestlandet, sier Westad.

Er din bedrift på jakt etter nye kontorlokaler? Her kan du lese mer om hvordan fasillitetene i Postvegen 11.